Winfried Bats aan het woord in Commando, wat doe je voor de kost?

In De Groene Baret van juni 2018 kunt u lezen hoe Winfried Bats op jonge leeftijd zijn vader verloor en daarmee een moeilijke jeugd had. Hoe hij als dienstplichtige bij het KCT kwam en zijn groene baret haalde en na te zijn afgezwaaid aan een wereldreis per fiets begon.

Als hij bij terugkomst niet aan het werk kan komen keert hij terug bij het Korps als BBTer. terugkeerde. Hij gaat naar Bosnië voor de missie van Dutchbat 1 en keert er voor een tweede keer terug in het kader van IFOR.

Als hij daarna het leger verlaat heeft hij verschillende werkkringen. De ene vervult hij met meer succes dan de andere, maar na een burn-out ontdekt hij zijn passie voor het deelnemen aan Adventure Races. Hij doet mee aan wedstrijden over de hele wereld, variërend van 4-uurs races tot het WK van een race die over 127 uur gaat.

Winfried gaat RUNFORESTRUN evenementen organiseren in Drenthe waar hij woont en inmiddels zijn deze trailruns een groot succes en kunnen elke keer dat hij er een organiseert rekenen op maximale deelname.

Lees het boeiende verhaal van deze oud-commando die ups-and-downs kende en vele wel-te-stoppen-momenten had maar telkens weer doorzette.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/