De Historische Collectie Korps Commandotroepen (HC KCT)

De naam commando is in de “Boerenoorlog” (1899 – 1902) ontstaan toen kleine eenheden, de zogenaamde “boerencommando’s”, het machtige Britse leger zware verliezen toebrachten. Winston Churchill, die als oorlogscorrespondent in Zuid-Afrika verbleef, had de kracht van die kleine guerrilla eenheden aan den lijve ondervonden. In de strijd tegen de Duitsers maakte hij gebruik van dezelfde tactiek met de oprichting van commando eenheden. Deze commando eenheden speelden een belangrijke rol bij de bevrijding van het bezette deel van Europa.

 

In de HC KCT kunt u aan de hand van een rondleiding “in woord en beeld” de ontwikkeling volgen van de “boerencommando” tot de huidige “commando speciale operaties”. Zo natuurgetrouw mogelijk worden de belangrijkste periodes uit de commandogeschiedenis in de diverse vitrines aan de bezoeker getoond. Daarnaast komen thema’s als opleidingen, uitzendingen, wapens, onderscheidingen, etc. uitgebreid aan de orde. Bij verschillende opstellingen zijn beeldschermen geplaatst waarmee historisch beeldmateriaal wordt getoond. Om een goede indruk te krijgen moet u een bezoek brengen aan deze zeer goed verzorgde historische collectie. Het is zeer de moeite waard!

hera_1604_roosendaal-004 hera_1604_roosendaal-011 hera_1604_roosendaal-012 hera_1604_roosendaal-013 hera_1604_roosendaal-017 hera_1604_roosendaal-008

Geef een reactie