Trouwe viervoeters onmisbaar binnen het KCT

Trouwe viervoeters onmisbaar binnen het KCT

In de laatste uitgave van De Groene Baret kunt u lezen over Morris, de Mechelse herder. Deze militaire waakhond wordt samen met zijn geleider technisch en tactisch klaargestoomd op de vaarschool van het KCT. Morris wordt met zijn fenomenale reukvermogen onder andere getraind om feilloos te kunnen ruiken of ergens een explosief is verstopt. Hij wordt opgeleid om basisstoffen van explosieven te herkennen.

Veel lef

Naast alle speciale taken wordt hij ook gebruikt voor bijtwerk waarbij hij veel lef moet hebben, maar ook tegen een stootje moet kunnen. Vanzelfsprekend moet de hond tijdens het bijtwerk nergens voor terugdeinzen, ook niet als er geslagen of geschoten wordt. Hij mag zich door niets van de wijs laten brengen.

Kameraadschap

Het verhaal over de training van Morris is spectaculair. Lees over hoe hij ingezet wordt, zelfs per parachute. Over zijn trainingen, over de band met zijn begeleider, zijn kameraadschap en hoe onmisbaar hij is binnen het KCT.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/