Nabestaanden dag 2024

“22 Maart 1942 is de dag waarop ons Korps is ontstaan en daarom vieren we elk jaar op 22 maart onze Korpsverjaardag. Vandaag vieren we onze 82e verjaardag.”

“Op de Korpsverjaardag vieren wij, maar herdenken wij ook.

Tijdens het appel herdenken wij al onze gesneuvelde militairen die tijdens onze operaties omgekomen zijn vanaf het begin van ons bestaan.
En staan wij ook graag stil bij alle mensen die ons ontvallen zijn in en door de dienst. Door noodlottige ongevallen of ernstige ziektes werden we gedwongen afscheid te nemen van mensen die ons dierbaar zijn. Deze eenheid had bij al deze mensen een bijzondere plek in hun leven.”

 

Aldus woorden van C-KCT kolonel Huub Smeets tijdens de nabestaanden dag gericht aan familie en vrienden van de ontvallen collega’s. Een samenzijn waarvan aanwezigen aangeven een aangename verbondenheid te ervaren met het korps. In aanwezigheid van de korpsleiding en de raadsman worden er liederen vertolkt, gedichten voorgelezen en enkele persoonlijke verhalen voorgelezen. Nadien wordt op de gedachtenisplek bij de magnoliaboom witte stenen met namen van de ontvallen personen gelegd.