De Groene Baret december editie 2021 deze week in de bus

Vanwege een misverstand bij de drukker van De Groene Baret komt de december editie 2021 een week later in de bus dan gepland. Immers, normaal gesproken valt de laatste uitgave van het jaar altijd enkele dagen voor Kerst op de mat.

Alles over de reünie

In deze uitgave weer volop lezenswaardige artikelen met natuurlijk alle informatie over de grote reünie op 21 mei 2022 met als motto ‘TROTS & KAMERAADSCHAP’. Nu al blijkt dat het doorschuiven van de reünie naar 21 mei (waar normaal de reünies altijd in maart worden gehouden) een goede greep is geweest. De kans is immers veel groter dat in mei, wanneer het weer beter wordt, de problemen met Corona minder zullen zijn.

Op het inschrijvingsbureau is het al een drukte van belang. Hele pelotons schrijven tegelijk in. Wacht daarom niet te lang en meld je aan. Het belooft een prachtige reünie te worden. Alle info is in deze DGB te vinden.

In aansluiting hierop info over de Normandië Memorial Mars 2022 die een aantal oud-commando’s gaat lopen en die grotendeels de route volgt die het Canadese bevrijdingsleger tijdens WOII heeft afgelegd vanuit Frankrijk door België naar Nederland.

Commando, wat doe je voor de kost?

Eduard Leusink vertelt in de rubriek ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ over de passie die hij heeft gevonden in het uit hun isolement halen van kinderen met een beperking, door ze te begeleiden bij sporten waarvoor hij de stichting ONLY FRIENDS TWENTE heeft opgericht en recentelijk heeft uitgebreid met de stichting ONLY FRIENDS OUTDOOR. De doelgroep zijn jongeren die in de voorliggende zorg zitten. Zij kunnen vaak niet bij een normale sportvereniging terecht, maar zijn ook niet zo beperkt dat ze voor zorgaanbieders in aanmerking komen. Ze vallen vaak tussen wal en schip. ONLY FRIENDS OUTDOOR richt zich op deze kinderen. Zij worden uit hun isolement gehaald en komen in contact met elkaar via clinics, sporten en outdoor-activiteiten. Lees alles over de passie van Eduard.

Opvallend

Een opvallend artikel over een boek dat over de manier van werken gaat op basis van principes van de Special Forces. En een artikel over het onderzoek genaamd ‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’.

En verder

Verder verslagen van de herdenking 121 Lichte Brigade 1960-1963, De Herdenking Zeeland en de SFC-dag die gehouden werd in Zeeland. Verslagen van verschillende Memorial Marches en van pelotonsreünies van lichtingen 91-5A en 01-01. Ook Snedder komt aan het woord in deze editie.

Word begunstiger

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/