De Groene Baret editie maart 2018

In De Groene Baret editie maart 2018 kunt u in een uitgebreid verslag alles lezen over de baretuitreiking van december. Over de ontberingen die de cursisten moesten doorstaan en de tegenslagen die ze moesten overwinnen. Uiteindelijk haalde 77% het niet en bemachtigden 8 mannen de felbegeerde groene baret.

U kunt in deze uitgave ook alles lezen over Morris, de Mechelse herder die het Korps is komen versterken. De trouwe viervoeter past zich in no-time aan en maakt zich onmisbaar binnen het KCT. Zijn trainer Mark verteld in het artikel alles over de taken en de mogelijkheden van Morris. Bijvoorbeeld hoe hij niet alleen personen kan opsporen maar ook explosieven. Hoe hij met parachute ingezet kan worden en hoe hij Operators completer maakt.

De Groene Baret had ook een gesprek met oud C-KCT Jan Swillens over de inzet van commando’s in het kader van ISAF in Afghanistan. Toenmalige majoor Swillens was de compagniescommandant. De lezer krijgt een goede indruk van het werk dat daar door de commando’s werd verricht.

In de vaste rubriek ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ bezocht De Groene Baret oud-commando Theo Prinsen op. Hij heeft na zijn militaire diensttijd zijn hele leven in dienst gesteld van de gemeenschap. Niet alleen als ambtenaar in zijn woonplaats Liempde, maar daarnaast was hij ook 25 jaar secretaris van COV Zuid-Oost Brabant en zette hij zich in voor de veteranenzorg als nuldelijnshelper en coördinator. De administratie deed hij er tussendoor ook bij.

In het artikel ‘De Bok is los’ vertellen oud-collega’s van Raymond Bochove over zijn tijd als survivalinstructeur bij het centrum voor Mens en Luchtvaart in Gilze-Rijen. Verder mag een verslag van de traditionele jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen de officieren en de onderofficieren natuurlijk niet ontbreken. En ook zijn er verslagen opgenomen van herdenkingen en van de medaille uitreiking MINUSMA/OIR SFDET rot 1.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.

Begunstiger worden klik hier » www.korpscommandotroepen.nl