Nieuwe para-instructeur

Nieuwe para-instructeur

Sergeant der eerste klasse Maarten is onlangs geslaagd voor zijn dispatcher-brevet. Hij is inmiddels op de Defensie Para School (DPS) in Breda geplaatst en kan daar zijn verworven kennis en vaardigheden in de praktijk gaan brengen.

De cursus bereidt de aspirant-dispatcher voor op de grote verantwoordelijkheid die men heeft. Niet alleen als instructeur bij grondopleidingen, maar ook als dispatcher in het luchtvaartuig (ballon en vliegtuig). Veiligheid staat voorop en secuur werken loopt als een rode draad door de cursus. Er is geen ruimte voor fouten.

De intensive cursus van ruim zes maanden werd verzorgd door de Benelux Paraschool in Schaffen (België), sedert 1946 het trainingscentrum voor de Belgische paracommando’s. Menig KCT’er heeft in het verleden in Schaffen de kans gekregen om een unieke sprong uit de legendarische ballon te maken.

Bijzonder aan deze opleiding was  dat er slechts één Belgische deelnemer was. Behalve de commando-sergeant mochten ook drie rode baretten en één marinier de felbegeerde wing in ontvangst nemen.