De Groene Baret editie juni 2023

De Groene Baret editie juni 2023

 

De Groene Baret juni 2023 komt eind deze week in de bus. Daarin kunt u weer kennis nemen van interessante artikelen over het KCT en De Commandostichting.

 

Collectie Smulders

In de vorige editie stond een uitgebreid artikel over de Smulders Collectie die is toegevoegd aan het Museum. De collectie bevat een aantal zeer interessante artikelen met een verhaal. In elke DGB zal zo’n artikel met een verhaal besproken worden. In deze DGB: Het Commando-mes van korporaal Tom Italiaander.

 

Transformatie CLAS

De inval van Rusland in Oekraïne bracht oorlog terug in Europa. Het betekende een keerpunt in het denken van de NAVO-landen over hun krijgsmacht. In een uitgebreid artikel komt de transformatie van CLAS, en de noodzaak en urgentie daarvan, aan de orde.

 

Eerste inloopdag

Onder het motto ‘Elkaar weer zien, spreken en herinneringen ophalen’, was er op 1 april een inloopdag voor de oud-commandogemeenschap en andere geïnteresseerden bij ECHOS Home in Harskamp. In het verslag kunt u lezen over het mooie programma en de geweldige sfeer. Er werd meteen gesproken over een jaarlijks vaste inloopdag.

 

Vriendengroep van Simmie loopt fors bedrag bijeen

Simmie Poetsema werd vermoord in de VS. Ter ere van Simmie liepen zeven vrienden van hem de marathon van Rotterdam om geld in te zamelen voor ‘Make-a-Wish’, de organisatie die Simmie zo aan het hart ging.

 

Het groene Boekje

Het Groene Boekje is uitgebracht voor het personeel van het KCT en beschrijft de tradities, geschiedenis en de gebruiken van het Korps van de laatste 81 jaar. Het geeft mede richting aan de toekomst.

 

Commando, wat doe je voor de kost?

Deze keer komt Rembrandt Joosten aan het woord. Lees het boeiende verhaal over deze operator. Over  hoe hij bij het Korps kwam, zijn groene baret behaalde en na het KCT bij het Arrestatieteam (AT) van de politie aan de slag ging. Hoe een ongeluk een einde maakte aan zijn ambities, maar hoe hij met doorzettingsvermogen en een positieve instelling, vanuit een diep dal een geheel nieuw leven begon.

 

Verder verslagen van

-De tandemsprong die de 98-jarige oud-commando en oud Indië-veteraan Loek Middel maakte.

-De presentatie van het boek ‘Pijnlijk afscheid van Indische Archipel’.

-Het kanobivak van de lichting 75-6; De Van Woerdenmars; Herdenkingen

-De uitreiking Korpshorloge; Het jaarlijkse Korpsdiner;  Flo van Lkol Willem Melchers.

 

En vaste rubrieken zoals

Het commando journaal; De Groene Podcast; In Memoriam; Gezien op Internet; Activiteitenagenda;

En ook deze keer geeft onze Korpsmascotte Snedder zijn ongezouten mening over de gang van zaken bij het KCT in Sneddertalk.