De Groene Baret 2024-2

Deze week komt de juni-editie 2024 van De Groene Baret in de bus.
  

In deze DGB kunt u weer veel boeiende artikelen en verslagen lezen:
  

Uiteraard een verslag van de baretuitreiking aan de zes nieuwe commando’s. Dat zijn er niet veel maar zoals altijd ging ook nu kwaliteit voor kwantiteit. Van alle zes kunt u de beweegredenen lezen waarom zij kozen voor het KCT.  
  
De plannen voor de nieuwe kazerne krijgen steeds meer gestalte. Lees alles over de locatie, het hoe en waarom en de voorwaarden die aan het nieuwe gebouw gesteld worden.
  
Na het succes van de Inloopdag voor alle commando’s, was er op 8 juni de tweede editie. Wederom in Echoes Home in de Harskamp. Een verslag van deze mooie dag met ontmoeten, nuttige info en boeiende sprekers. Zorg dat u de volgende Inloopdag niet mist.
  
Een verslag van de Special-Renconnaissance-module (SR) die de lichting 23-03 in de Voortgezette Commando Opleiding (VCO) hebben afgerond en die werd afgewerkt op een uitdagende oefenlocatie in Duitsland.
  
Bij de festiviteiten rondom D-Day in Normandië maakten leden van de Commando Parastichting een sprong met de ronde bolparachute. Een verslag van een deelnemer.
  
Een van de redactieleden bracht een bezoek aan het tentenkamp, de bakermat van iedere commando van na 1980 die hier bloed, zweet en tranen heeft gelaten maar waar ook grenzen zijn verlegd en mensen boven zichzelf zijn uitgestegen. Een mooi verslag: Het Tentenkamp op weg naar de toekomst. 
  
Een oproep om de deelnemers aan de Kevin Memorial March te onthalen in Venraij en de ceremonie voor Kevin daar bij te wonen.
  
U kunt zich aanmelden voor de Battlefield tour Market Garden, de riviercruise van de Stichting NU of NOOIT, en de fondswervingsloop DCRT.
  
In Commando, wat doe je voor de kost?  komt Jacob de Vries aan het woord. Hij was bestman van lpl 74-02. Lees over zijn diensttijd en het uitdagende werk met zijn bedrijf in de periode dat de muur in Berlijn viel. Nadat hij zijn bedrijf had verkocht ging Jacob zich bezighouden met amateur-wetenschappelijk onderzoek van vogels en behoud van de leefomgeving van vogels. Een boeiend verhaal.
  
En verder:
  
Verslagen van de Vitality March, de reünie van de lichting 81-04, Het Commandoduikbivak met Hemelvaart, de 25ste Van Woerdenmars, de 82ste Korpsverjaardag,  en The Commando Speed March in Achnacarry.
  
Een bijdrage van de KA over Veteranendag, info over uitgegeven commando-boeken, en Sneddertalk waarin onze mascotte zich op de aanspreekvorm stort.
  
Begunstiger worden
  
Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor € 20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.
  
IK WIL BEGUNSTIGER WORDEN