Commando, wat doe je voor de kost?, Theo Prinsen

In de maart-editie 2018 van De Groene Baret kunt u lezen hoe Theo Prinsen zijn hele leven na de militaire diensttijd bij het KCT in dienst van de gemeenschap heeft gesteld.

Theo is sportief en een goede voetballer. Hij heeft het record van de KSI-hindernisbaan in handen gehad en is de snelle spits van de plaatselijke voetbalclub Liempde. Als hij in het gemeente-elftal speelt met voetballers die later nog voor Oranje zullen uitkomen, is hij op zijn best en wordt hij zelfs benaderd door clubs uit het semi-betaalde voetbal.

Theo gaat in zijn woonplaats als gemeenteambtenaar aan de slag en het gemeentehuis wordt zijn tweede thuis. Het ontlokt zijn vrouw Giny zelfs de uitspraak: “Zou je er niet gaan wonen?” Theo is naast trouwambtenaar de duizendpoot en vraagbaak voor vele dorpsgenoten. Hij regelt alles en is 24/7 beschikbaar. Voor de burgemeester zorgt hij altijd voor rugdekking.

Na zijn pensionering vervult Theo maar liefst 16 bestuursfuncties waaronder het secretariaat van de COV Zuid-Oost-Brabant. Hij is ook gecertificeerd nuldelijnshelper en gecertificeerd coördinator.

Het boeiende verhaal over Theo’s leven tijdens en na zijn diensttijd en zijn inzet als nuldelijnshelper leest u in De Groene Baret van maart.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/