De Groene Baret september 2022

De begunstigers van De Commandostichting en SFC hebben de septembereditie 2022 van De Groene Baret deze week op de mat gekregen. Het blad is in een nieuw jasje gestoken met een herkenbare uitstraling. Items die in het blad te lezen zijn op de cover gedrukt. Voor zover de buitenkant en de stijl. De inhoud is weer als vanouds het lezen meer dan waard.

Zwarte bladzijde

In hun artikelen is er in deze editie door C-KCT, voorzitter van de COS en de Korpsadjudant aandacht voor Simmie Poetsema die door zinloos geweld om het leven kwam in de VS.

15 nieuwe commando’s

Een verslag van de baretuitreiking van 15 juli waarbij 15 geweldenaren de groene baret kregen uitgereikt door C-KCT Kolonel Janssen. In het artikel kunt u lezen hoe het de mannen is vergaan tijdens de gehele opleiding. Opvallend was de afwezigheid bij deze ceremonie van Korpsmascotte Snedder.

Bevestiging Vaandelopschriften

Een verslag van het bevestigen van de zogenoemde ‘cravate’ door de koning, met het opschrift Afghanistan aan het Korpsvaandel op 25 juni tijdens de veteranendag in Den Haag. Een niet alledaags gebeuren als blijk van waardering voor het optreden van het KCT in Afghanistan.

Marjolein van Loenen

Misschien zegt de naam u niets, maar zij voltooide als enige vrouw met succes de eerste editie van Kamp van Koningsbrugge. Ze vertelt over haar ervaringen en vooral wat ze er van opgestoken heeft, wat het met haar heeft gedaan en hoe ze naar de toekomst kijkt.

Operations Surgical Team

Een mooi verslag met dito foto’s van het operationeel zijn van dit team. Het geeft een inkijk in slagvaardige operationele gezondheidszorg voor personeel dat op missie gaat.

Zicht op nieuw bastion

Alles wat er op dit moment bekend is over de te bouwen nieuwe kazerne voor het KCT kunt u lezen in dit artikel. Onder de iconische tranenpoort en onder toeziend oog van de Korpscommandant werden door de staatssecretaris van Defensie, van der Maat, burgemeester van Midden van Roosendaal en burgemeester van der Meer van Rucphen documenten getekend. Ongetwijfeld zult u hier nog vaak over lezen in DGB.

Commando wat doe je voor de kost

Richard Bergmans is een kleinzoon van de voor ouderen onder ons welbekende oud-commando Jan Tak. Richard vertelt hoe hij dacht nooit bij het KCT te kunnen komen omdat hij niet het postuur van zijn opa heeft. Maar ook hoe hij er wel kwam, over zijn ervaringen, inzet met operationele parachutesprong en… hoe hij het Korps ook weer verliet. En natuurlijk wat hij nu voor de kost doet.

Sneddertalk

Op de laatste pagina van deze editie geeft de Korpsmascotte Snedder zijn ietwat gekleurde kijk op de wereld van het KCT zoals hij die beleeft.

En verder

Oproepen voor diverse activiteiten van COVn, en verslagen van de vierdaagse, de herdenking van de Zeeuws-Vlaamse Indiëstrijders en van de commandohut.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/