Commando, wat doe je voor de kost?

In de eerste uitgave in 2017 van De Groene Baret kunt u het prachtige verhaal lezen van de 83 jarige oud-marinier Ben Schierboom die als eerste marinier in 1960 de groene baret haalde. Het beviel hem dusdanig goed bij het KCT dat hij 9 maanden bleef. Na terugkomst pleitte hij voor opname van diverse elementen van de ECO in de mariniers-opleiding.

Lees alles over zijn strijd voor permanent draagrecht van de groene baret voor elke marinier die de ECO met succes heeft afgerond. Een strijd die hij zelfs tot na zijn pensionering doorzette en die hem niet altijd in dank werd afgenomen bij het Korps Mariniers.

Ben Schierboom was niet alleen de eerste groene baret dragende marinier, maar ook was hij de eerste kikvorsman en ging hij kikvorsmannen opleiden. Ook hier wilde hij dat elke kikvorsman eerst de groene baret zou halen. Hij heeft ook model gestaan voor het standbeeld ‘De Marinier’, dat op het Oostplein in Rotterdam staat.

Natuurlijk komt ook zijn leven na de dienst aan bod. Hoe hij door handelend optreden het leven redde van een vrouw die mishandeld werd. En: ‘Wat hij voor de kost deed’. Het gehele boeiende verhaal van deze markante persoon is opgetekend in De Groene Baret.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/