Commando, wat doe je voor de kost?

In de september-uitgave van De Groene Baret kunt u lezen over het leven van de 82-jarige oud-commando Rein Klunder. Tijdens de oorlog verloor hij zijn vader en Rein werd er als kind op uit gestuurd om eten te bemachtigen voor het gezin. De sportfanaat, met een voorliefde voor boksen, vindt zijn draai bij het KCT en is teleurgesteld als hij na de dienstplicht niet kan blijven.
Boksen als kermisattractie
Om de kost te verdienen heeft hij uiteenlopende baantjes waaronder boksen als kermisattractie. Maar hij belandt toch weer in het leger, al is het niet bij het KCT. Rein richt in 1980 een boksschool op in Amersfoort en is daar tot op de dag van vandaag nog elke dag te vinden en hij gaat ook nog mee naar bokswedstrijden van pupillen van zijn boksschool. De fitte Rein liep tot voor kort zelfs nog halve marathons.
Leest als een spannend jongensboek
Meer lezen over het boeiende levensverhaal van deze krasse 82-jarige oud-commando, dat leest als een spannend jongensboek? Maar ook over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor € 20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad De Groene Baret. https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/

img_0046 img_0047 img_0048