De Groene Baret editie maart 2019

Deze week komt De Groene Baret editie maart 2019 in de bus. Een mooie uitgave met veel boeiende artikelen en informatie over het KCT en De Commandostichting en verslagen van activiteiten.

In deze uitgave is het interview opgenomen met de nieuwe Korpscommandant Kolonel René van den Berg. Lees alles over zijn opmerkelijke loopbaan tot nu toe van dienstplichtig commando tot Korpscommandant en zijn visie op de toekomst van het Korps Commandotroepen. Hij vertelt wat zijn speerpunten zijn voor de komende jaren en hoe hij die gaat verwezenlijken.

In december werden 15 nieuwe commando’s gebrevetteerd. In een prachtig, mooi geschreven verslag neemt ons nieuwe redactielid Bart Hamming u mee door de dag van de baretuitreiking die voor de relaties van de nieuwe collega’s altijd een bijzondere is.

U kunt in deze editie van DGB lezen over het afscheid van twee coryfeeën van het KCT Jan Booij en Han de Vries. Het werd een afscheid vol verrassende sprekers. Zij namen beiden ook nog het woord en dat ging met veel humor gepaard.

Verder kunt u verslagen lezen van activiteiten zoals De Wintertocht 2019 en een verslag van een deelnemer aan de operatie KRAAI Djokjakarta die op 19 december 1948 plaatsvond en waarbij de militairen per parachute werden ingezet.

Zoals in elke DGB vindt u ook in deze uitgave een ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ Hierin kunt u alles lezen over hoe oud-Commando Onno van Boven bij het KCT kwam en over de functies die hij er heeft bekleed. Onno heeft na zijn periode bij defensie een bedrijf opgericht samen met oud-commando RAY Klaassen en daarnaast hebben zij een stichting opgericht die de belangen behartigd van operators die in de problemen zijn gekomen door ervaringen tijdens missies. De Stichting Commando & Family Support helpt operators en hun familie die dat nodig hebben. Door de vele uitzendingen die ze zelf hebben gedaan weten zij precies wat operators hebben doorgemaakt.  Zij hebben dezelfde ervaringen en begrijpen de problemen. Onno vertelt hier uitgebreid over in zijn ‘Commando, wat doe je voor de kost?’

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en De Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/