Amerikaanse onderscheiding

Maandagmiddag 22 mei ontving sgt Laurens van 105 Cotrcie in Bagdad (Irak) de Navy and Marine Corps Achievement Medal uit handen van Commandant Special Operations Training Center – Iraq (SOTC-I). Sgt Laurens maakte destijds deel uit van de missie CBMI-7 en is twee maanden eerder getuige van een schietongeval waarbij een Iraakse commando in opleiding gewond raakt. Laurens is op dat moment een les aan het voorbereiden die hij later die middag moet verzorgen, wanneer hij ziet hoe een Iraakse cursist per ongeluk een medecursist verwond. Samen met enkele Franse collega’s haast hij zich naar de leerling die een borstverwonding blijkt te hebben. De verwarde cursist wordt door Laurens geholpen en uiteindelijk naar de Amerikaanse Role 3 (hospitaal met chirurgische capaciteit) ter plaatste gebracht. Daar wordt de leerling overgedragen aan Amerikaans medisch personeel die hem verder behandelt.

 

Navy and Marine Corps Achievement Medal

Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan Amerikaanse of coalitiemilitairen die zich op bijzondere wijze zeer verdienstelijk hebben gemaakt.

 

Bent u geïnteresseerd in het hele artikel en wilt u meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van Korps Commandotroepen, De Commandostichting en de regionale Commandoverenigingen? Word dan voor € 20,00 per jaar begunstiger van De Commandostichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.