De Groene Baret editie december 2018

Met alle kerstwensen valt deze week ook De Groene Baret editie december 2018 in de bus. Onder de vele onderhoudende artikelen vindt u een aantal verslagen van reünies van verschillende lichtingen. Elk peloton vult zo’n reünie op een eigen manier in. Daarbij zijn leuke vindingen. Lees er alles over.

 

Natuurlijk de eerste column van de nieuwe C-KCT Kolonel René van den Berg. En vervolgens een kort verslag van de door de Deense SOCOM (Special Operations Command) georganiseerde oefening Night Hawk. Voor deze internationale oefening vormde de compagnie uit Roosendaal de kern van de combined NLD/AUT/CHE SOLTG 44.

Een verslag van de Raid Caliban 2018 waaraan dit jaar door 2 ploegen werd deelgenomen en een uitgebreid verslag van de herdenking Operatie Infatuate.

 

U kunt in deze editie van DGB lezen over het FLO van de markante aooi Piet Oosterbaan. C-KCT René van den Berg sprak in zijn toespraak over een viertal markante mijlpalen die te herkennen waren wanneer de militaire loopbanen van hen beide kruisten. Daarvoor nam C-KCT de scheidende aooi mee op een reis langs zijn militaire loopbaan. In de humorvolle toespraak mocht de imposante snor van Piet natuurlijk niet ontbreken.

 

Zoals in elke DGB ook in deze uitgave een ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ Hierin kunt u alles lezen over hoe oud-Commando Roland Prinsen in de wonderlijke wereld van de televisie terecht kwam. Hij was al jong helemaal gek van buitensporten en van het leger en deze combinatie bleek erg waardevol om de programma’s die in het buitenland opgenomen worden te begeleiden en te ondersteunen. Daar komen al zijn ervaringen die hij tijdens zijn buitenlandse reizen en bij het KCT heeft opgedaan bijzonder goed van pas. De programma’s waar Roland bij betrokken is zijn bijna dagelijks te volgen op TV.

 

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/