HET INTERVIEW met C-KCT René van den Berg

Een interview met de commandant van het Korps Commandotroepen is een traditie die plaats vindt na diens aantreden. In de maart-editie 2019 van De Groene Baret kunt u het interview lezen dat hoofdredacteur Gert Bos had met kolonel René van den Berg.

Militaire loopbaan

Hierin alles over zijn militaire loopbaan tot nu toe. Hoe hij als dienstplichtig soldaat van lichting 91-2 aan het einde van de zomer van dat jaar zijn groene baret behaalde en na diverse functies te hebben vervuld en studies te hebben gevolgd, uiteindelijk in 2019 aantrad als commandant KCT. Hij is na Van Woerden de tweede die hat van gewoon commando tot C-KCT schopt. U kunt lezen over zijn studie aan de School of Advanced Military Studies (een bekende militaire academie in de VS die generaals als Eisenhower, Patton, Marshall, McCrystal en Petraeus voortbracht) waar hij een masteropleiding volgde die hij afsloot met het prachtige eindresultaat ‘de prijs voor de beste scriptie’. René van den Berg is de eerste buitenlander die deze prestigieuze prijs ten deel is gevallen.

Toekomst KCT

Kolonel van den Berg geeft in dit interview ook zijn visie op de toekomst van het KCT. Waar de focus de komende jaren ligt en wat de stip aan de horizon is. Lees dit boeiende interview met de openhartige commandant en neem kennis van zijn ambities.

Altijd De Groene Baret in de bus

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/