Sportdag 2018

Saamhorigheid, strijd en mooi weer.

Woensdagochtend 11 juli was het weer zo ver, de jaarlijkse Korpssportdag. Na het appel wordt iedereen verzocht om bijeen te komen voor een gezamenlijke warming up. De ervaring van de warming up met de mooie fitte dame in ‘camo-outfit’ van vorig jaar had eenieder nog goed in het geheugen. Tot ieders verbazing stond dit jaar helaas geen dame op het podium maar twee kippen. Na een korte tegenvaller werden de kippen abrupt onderbroken door een bekende dames stem. De organisatie heeft de dame van vorig jaar ook weer bereid gevonden om dit jaar de mannen en vrouwen weer met een warm gevoel de dag te laten starten. Spanning en sensatie vullen de warming up en voordat men er erg in heeft is de sportdag al onderweg. Wat er met de kippen gebeurd is weet niemand.

Na de geslaagde start verplaatsen de deelnemers zich naar de verschillende startlocaties. Wielrennen, mountainbike, urban run, Human bowling, bubbelbal & Hindernisbaan estafette zijn een aantal van de spelen tijdens de sportdag. Voor het eerst dit jaar werd op de eigen schietbaan van het KCT gestreden om de Jan Willem Petterwisselprijs. Als laatste volgt, na een dag vol sport en spel, het finalenummer: Fitste man van het KCT.

Tijdens het fietsen heeft een iedereen zijn prikkel gehad. Even uit de comfort-zone tijdens het mountainbiken. De mountainbikers hebben naast de gebruikelijke ronde op de Rucphense hei kennis gemaakt met het nieuwe pumptrack/ ATB parcours in Roosendaal. De mountainbikers en wielrenners zijn mooi op tijd terug voor de start van de Fitste man. Alle aanwezige verzamelen zich op het sportveld om de deelnemers aan te moedigen die tot het uiterste te gaan. Na een strijd in de leeftijdscategorieën: tot 40-, 40+ & 50+ wordt er een laatste ultieme strijd geleverd tussen de winnaars want uiteindelijk kan er maar 1 echt de fitste man van het KCT zijn!