Bezoek Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal J.F.A.M. van Griensven bracht 24 oktober een bezoek aan het Korps Commandotroepen te Roosendaal. Hij liet zichzelf door de leden van het Korps op de hoogte stellen van de werk- en leefomstandigheden.

Vandaag een ‘speciaal’ werkbezoek bij de Special Forces van het Korps Commandotroepen in Roosendaal. Foto’s maken viel in dit gezelschap nog niet mee. Om goede redenen blijven ze liever anoniem. Om ‘Direct wereldwijd inzetbaar’ te zijn heb je vakbekwame operators nodig, maar ook professionele staven en ondersteuners.

Allemaal vakmensen die onder grote druk staan om alle ambities in te vullen. Uiteraard vraagt de aard van het werk de juiste uitrusting en specifieke spullen om veilig te kunnen werken. Dat is altijd een fijne balans tussen effect, veiligheid en gezond verstand, waarbij ‘can do’ bij inzet een ‘force multiplier’ is. Gelukkig biedt het nieuwe regeerakkoord nieuwe kansen en ruimte om onze randvoorwaarden te verbeteren. Hoog opgeleide, evenwichtige vakmensen moeten we binnen zien te houden met moderne arbeidsvoorwaarden om als organisatie te kunnen overleven, niet alleen op het gevechtsveld. Het is dan ook goed om te horen dat onze Defensie Para School zeer tevreden is met state of the art materiaal.

Investeren in veiligheid is investeren in materieel, maar ook in mensen. Laten we er alles aan doen om hoog gekwalificeerd personeel waar veel in is geïnvesteerd, te behouden om onze veiligheid te dienen.

Bron: facebook Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht