Sportdag 2019

Jaarlijkse Sportdag van het KCT op 11 juli in het teken van Highland Games.

Na het appel werd de warming up verzorgd door twee geheel volgens thema geklede dames. Rustig beginnend met yoga oefeningen werd het al snel duidelijk hoe lenig menigeen was. Vervolgens meteen door met jumping jacks en burpees in een tabata vorm. Daarna werd iedereen in de gelegenheid gesteld om zijn team te transformeren tot echte Highlanders. Na wat onwennigheid zijn alle teams uitgedost met een kilt en een hoofdband. Let the Highland Games begin!

Om 9.15 uur klonk het startsignaal van de eerst ronde. Onder begeleiding van thematische muziek bonden de mannen en vrouwen van het Korps de strijd met elkaar aan. Spellen als boomstamwerpen, kogelstoten en tractorbandflippen kwamen aan bod. Al zwetend en zwoegend ging men met en tegen elkaar tekeer. Tijdens de spellen hoorden we vanuit verschillende teams de oermens naar boven komen. Samen met de kilt gaf dat de juiste sfeer op het sportveld.

Na de Highland Games direct door met de fitste man competitie. Tijdens deze competitie strijden mannen van het Korps voor de titel ‘Fitste man 2019’. Een parcours dat jaarlijks andere elementen bevat. Dit jaar werd deze titanenstrijd gevoerd met onderdelen als munitiekistjes verplaatsen, boomstamzagen & pop-slepen, Amarok trekken, grondpen in de grond slaan & load carry. Dit alles in hoog tempo verdeeld over 3 rondes. De winnaar mag zichzelf in zijn categorie (50+ / 40+ / 40- & fittest man overal) ‘Fitste man 2019 KCT’ noemen.

Tussen de fitste man competitie door werd de voetbalwedstrijd tussen de officieren en onderofficieren gespeeld. De afgelopen 2 jaar hebben de officieren de titel gewonnen. Gaan ze dat ook dit jaar weer voor elkaar krijgen? Na een korte warming-up klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter. De officieren scoorden al vrij snel het eerste punt. De onderofficieren werden hiermee op scherp gezet en gingen vol in de tegenaanval, maar kwamen niet tot een doelpunt. In de tweede helft maakten de officieren er 2-0 van. Kort daarna scoorden de onderofficieren 2-1 en waren ze terug in de wedstrijd. De officieren reageerden snel en maakten hun derde doelpunt: 3-1. Met een laatste spurt maakten de onderofficieren er 3-2 van, waarna het fluitsignaal klonk. Wederom winst voor de officieren. Op naar de revanche in 2020.