De Groene Baret editie September 2017 in de bus

De reünie ligt inmiddels al weer ruim een half jaar achter ons. Maar…… gelukkig hebben we de foto’s nog!  In De Groene Baret die afgelopen week in de bus viel is een fotoreportage opgenomen van de reünie. U kunt dus nog eens rustig nagenieten van deze mooie dag.

De Groene Baret ging een kijkje nemen bij Defenture in Tiel waar het nieuwe tactische defensievoertuig ‘Vector’ ontwikkeld werd, en waar nu deze speciaal voor het KCT ontworpen voertuigen gebouwd worden. Lees alles over dit unieke voertuig in De Groene Baret in het artikel ‘Vector, the making of’.

Er kwamen weer nieuwe collega’s door de tranenpoort en vanzelfsprekend kunt u alles lezen over deze baretuitreiking van lichting 17-03.

Een verslag is opgenomen over de oefening Red Dagger, georganiseerd door het KCT. Een oefening die volledig in het teken staat van het Special Operations Air Land Integration (SAOLI) concept. Oftewel het geïntegreerd optreden van lucht- en grondcomponent in Special Operations.

In het artikel ‘In dienst van de vrede’ verteld Leo den Biggelaar over zijn uitzendingen als ECCM-monitor naar voormalig Joegoslavië en zijn ervaringen als verkiezingswaarnemer, wat hem in vele landen van de wereld bracht. Een boeiend verhaal!

Natuurlijk de vaste rubriek ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ We gingen hiervoor op bezoek bij oud commando Albert Poeze en namen een kijkje in zijn atelier. Albert vertelt hoe hij de creatieve kant van zichzelf ontdekte en zich ontwikkelde tot kunstenaar.

Verder verslagen van dodenherdenking, en van de herdenking te Roermond. Van luchtigere onderwerpen zoals de ronkende motoren van de Bike Week die dit keer door het Harzgebergte voerde, de 20ste van Woerdenmars, de Stormschool Memorial March en een verslag van de Korpssportdag. Maar ook artikelen van serieuze zaken zoals het ‘Special Forces Readness Health Programme Invictus’ en de ‘Nato Special Operations Combat Medic Course’ (NSOCM) en nog veel, veel meer.

Wilt u alles lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/