BOEK OVER U, VOOR U EN … DOOR U!

Update d.d. 15 juli 2014

Eerste exemplaar boek ‘Commando’ voor C-KCT

COMMANDO

Achnacarry 1942 – Roosendaal 2014

Historie en opleiding van Nederlandse Commando’s

Glunderen! Dat deden de oud-commando’s Rien Stegman en Hans van de Wall (74-4) toen ze vrijdag 11 juli jl. na de baretuitreiking het eerste exemplaar van het boek ‘Commando’ aanboden aan C-KCT kolonel Jan Swillens. Maar liefst vier jaar hebben de doorbijters al hun vrije tijd opgeofferd om tot dit resultaat te komen!

Een resultaat om trots op te zijn! Vier jaar van onderzoek, interviews, schrijven etc. heeft geresulteerd in een prachtig standaardwerk over de Nederlandse Elementaire Commando-opleiding. Volgens de schrijvers één van de langste en zwaarste opleidingen ter wereld in zijn categorie. Naast de ECO krijgen de geschiedenis en andere onderwerpen die rechtstreeks met de Commando-opleiding te maken hebben ruimschoots de aandacht. Een zeer openhartig boek ook over deze toch een beetje geheimzinnige opleiding waar net zoals bij het voetballen elke commando een eigen mening heeft!

De 19 geslaagden van de ECO vielen met de neus in de boter. Naast een ‘Ben Nevis’ uit het bijbehorende tinnen bekertje mochten ze ook een exemplaar van het boek ‘Commando’ in ontvangst nemen. Kunnen ze nog eens nalezen wat ze de afgelopen 8 weken allemaal doorstaan hebben!

Op de vraag of de twee nog steeds vrienden zijn na 4 jaar geploeter, antwoordden beiden volmondig ‘ja’! Knap! Het boek is met meer dan 400 pagina’s en meer dan 2 ½ kg zo dik en zwaar geworden dat het niet in de brievenbus zal passen! Dus voorinschrijvers én betalers houdt de deurbel in de gaten want als het goed is wordt het boek deze week verzonden!

Voorinschrijving gemist? Het boek ‘Commando’ is nog steeds te koop! Dát wilt u toch niet missen?

www.boekcommando.nl

Geef een reactie