In de juni-editie van De Groene Baret kunt u het zeer interessante artikel lezen over de unieke band tussen handler en zijn multi-purpose combat dog.

Deze getrainde honden bewijzen van onschatbare waarde te zijn in het operationele optreden binnen het Special Operations domein. Het artikel is een ode en saluut aan de in 2016 overleden sergeant 1 Kevin Junker, een van de operators die aan de wieg hiervan heeft gestaan.

Meerwaarde tijdens speciale operaties

In het artikel kunt u lezen over het groot aantal taken dat de handler en zijn hond op het operationele vlak voor hun rekening kunnen nemen. U kunt kennis nemen van de eigenschappen en de opleiding van de hond en de meerwaarde die de getrainde viervoeter heeft tijdens speciale operaties. Hoe de multi-purpose combat dog de risico’s voor de operator minimaliseert en de extra mogelijkheden die de hond met zijn zintuigen en vaardigheden toevoegt binnen het SOF-domein. Meerdere keren is aangetoond dat de honden levens redden en slachtoffers voorkomen. Een prachtig, boeiend artikel over deze inmiddels onmisbare multi-purpose combat dogs.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/