Commandoherdenking in Vlissingen en Westkapelle 2017

“Woensdag 1 november was het 73 jaar geleden dat Engelse, Canadese, Franse, Noorse, Belgische en onze eigen Nederlandse commando’s van No2 Dutch Troop, via amfibische landingen bij Vlissingen en Westkapelle de aanval inzetten om Walcheren te bevrijden van de Duitse lees verder »

Medaille uitreiking Operation Inherent Resolve (OIR) rotatie 2

De militairen van rotatie 2 van het Nederlandse SOF-detachement van de Missie Operation Inherent Resolve in Irak zijn 2 november gedecoreerd. Samen met kolonel der mariniers Kees Schellens, Hoofd van Afdeling Joint Speciale Operaties in Den Haag, kolonel Cees van lees verder »

Nieuw gevechtstenue voor Korps Commandotroepen.

De eerste operators van Korps Commandotroepen (KCT) hebben zich maandag 23 oktober in een nieuw gevechtstenue gestoken. Gedurende de komende weken zal de nieuwe kleding door het gehele Korps in gebruik genomen worden. Het nieuwe gevechtstenue met MultiCam patroon is lees verder »

Bezoek Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal J.F.A.M. van Griensven bracht 24 oktober een bezoek aan het Korps Commandotroepen te Roosendaal. Hij liet zichzelf door de leden van het Korps op de hoogte stellen van de werk- en leefomstandigheden. Vandaag een ‘speciaal’ werkbezoek lees verder »

Eerste lezing KCT onder leiding van de SFC

De Stichting Fondswerving Commandogemeenschap (SFC) heeft naast het werven van begunstigers de activiteiten uitgebreid met het aantrekken van bijzondere begunstigers. Dit wordt onder andere gestalte gegeven door het houden van lezingen over het KCT ten behoeve van bedrijven, instanties etc. lees verder »

actueel.php (nl-eerste-lezing-kct-leiding-sfc)