Airpower met groene rand

Luchtmachtoefening breed ondersteund door landmachters. De vliegeroverall is de dominante kledingstijl op de Portugese luchtmachtbasis bij Beja. Logisch. Toch is het aandeel landmachters opvallend groot tijdens de luchtmachtoefening Real Thaw. Sterker, airpower en de inzet van groene specialisten zijn onlosmakelijk met elkaar lees verder »

Belangrijke speler in Srebrenica-dossier

‘Een eenheid van bijzonder geoefende soldaten voor moeilijke of verrassende operaties’. Een treffende verklaring in de Dikke van Dale over het Korps Commandotroepen, dat op 22 maart precies 75 jaar bestond. Van maart tot en met juni vertellen 4 (oud-)special lees verder »

KCT bedankt Roosendaal

Op vrijdagavond 24 maart heeft de Koninklijke Militaire Kapel onder leiding van Tijmen Botma een relatieconcert voor de inwoners van Roosendaal verzorgd in Theater De Kring. Het concert werd door KCT aangeboden als blijk van verbondenheid met de Roosendaalse bevolking lees verder »

Korps Commandotroepen viert 75-jarig bestaan (video).

Even weer ‘commandolucht’ opsnuiven en sterke verhalen uitwisselen met de maten. Afgelopen zaterdag kwamen 3.000 (oud-)commando’s in Roosendaal bij elkaar om het 75-jarige bestaan van het Korps Commandotroepen (KCT) te vieren.   Voor het volledige artikel klik hier.   Bron: Ministerie van lees verder »

Reünisten vieren 75 jaar KCT

Eerder op 22 maart j.l. vierde Korps Commandotroepen ingetogen haar 75ste verjaardag. Sinds 1967 wordt eens in de vijf jaar (lustrumviering) flink uitgepakt met een grootse reünie. De reünie is toegankelijk voor militair- en burgerpersoneel dat tenminste 6 maanden bij lees verder »

actueel.php (nl-reunisten-vieren-75-jaar-kct)