Pim de Pooter in de juni-editie 2021 De Groene Baret

In de juni-editie van De Groene Baret komt Pim de Pooter aan het woord in ‘Commando, wat doe je voor de kost?’

30 gevaarlijke kilometers

Omdat hij zich verder wilde ontwikkelen op medisch vlak verliet Pim het KCT. Tijdens een stage in Oeganda voor de opleiding verpleegkunde komt hij op het idee om motorsafari’s te gaan organiseren voor toeristen. Bij het verkennen van de routes voor de safari’s door onherbergzaam gebied mist hij het contact met een gids (ranger) en legt hij in zijn eentje bij nacht 30 gevaarlijke kilometers af in een gebied dat wemelt van de krokodillen en nijlpaarden. Nadat hij contact heeft gemaakt met de ranger wordt hij kort daarna doodziek vanwege een voedselvergiftiging.

Corona

Als hij eenmaal zijn bedrijf van de grond heeft en de boekingen binnenlopen is daar plots Corona en moet Pim noodgedwongen terug naar Nederland om de ontwikkelingen af te wachten. Lees het boeiende verhaal van deze commando die zijn droom wil waarmaken en ondanks de tegenslagen die droom nog niet heeft opgegeven.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/