In memoriam sergeant der eerste klasse Joost Molenaar

Maandag 23 februari heeft de commandant van het Korps Commandotroepen op televisie kunnen vertellen hoe bijzonder het werk is dat wij doen. Dit alles naar aanleiding van de première van de film American Sniper. Sniper Jack verwoordde perfect welke eisen aan een sniper worden gesteld: hij moet besluitvaardig zijn, nauwkeurig werken, stressbestendig en creatief zijn en over durf beschikken. Het ging maandag over Joost Molenaar…

Sergeant 1 Molenaar, onderofficier en sniper van het Korps Commandotroepen (KCT). Een betrouwbare kameraad die zijn vak verstond is op woensdag 18 februari  2015 op 28-jarige leeftijd overleden na een ongelijke strijd tegen kanker.

 

Doorzettingsvermogen 

Op 2 februari 2004 startte Joost met zijn initiële opleiding bij Luchtmobiel en al snel haalde hij zijn rode baret. Eind 2006 ging hij met de B-Wonju compagnie 12 Infbat Luchtmobiel  binnen de Taskforce Uruzgan op uitzending naar Afghanistan. In september 2007 maakte Joost de overstap naar het Korps Commandotroepen (KCT) waar hij na het doorstaan van de Elementaire Commando-opleiding in december 2007 zijn groene baret ontving. Bij het KCT nam Joost deel aan meerdere uitzendingen, waaronder TF55 in Afghanistan en MINUSMA in Mali.

Wij verliezen in Joost een fijne collega en Commando pur sang. Gevoelens van medeleven gaan uit naar de naaste familieleden en vrienden  van Joost. Wij wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.