Reünieboek

Callsign Nassau

De jongste geschiedenis van het Nederlandse Korps Commandotroepen (KCT). Die werd voor het eerst van binnenuit beschreven door 2 militair historici van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH). Het duo had toegang tot de mensen en archieven van de bekende elite-eenheid voor speciale operaties uit Roosendaal.

Beide historici vertellen in een nieuw boek hoe de commando’s sinds het einde van de Koude Oorlog hun vak en organisatie veranderden. Dit om wereldwijd inzetbaar te zijn bij uitdagende crisisbeheersingsoperaties, gevaarlijke evacuaties uit crisisgebieden en riskante oorlogsmissies.

Dapperheidsonderscheidingen

Callsign Nassau verscheen 24 maart 2012. Het eerste exemplaar ging naar minister van Defensie Hans Hillen. Hij ontving het mooi geïllustreerde boek, geschreven vanuit het perspectief van de commandotroepen zelf. Een uitgave die samenhang geeft aan de fragmenten van operaties, die de afgelopen jaren openbaar werden door de toekenning van diverse dapperheidsonderscheidingen aan commando’s, met als bekendste de Militaire Willems-Orde van kapitein Marco Kroon.

Het moderne KCT en zijn operaties

Het (tot nu toe veelal onzichtbare) werk van de commandotroepen in brandhaarden komt in deze publicatie zeer uitvoerig aan bod. Neem die op de Balkan in de jaren 90 en op de slagvelden van Irak en Afghanistan in het afgelopen decennium. Callsign Nassau vertelt op onderbouwde en onderhoudende wijze het verhaal van het moderne KCT en zijn operaties. Het behandelt thema’s als de transformatie van het korps naar een offensieve Special Forces-eenheid, de komst van een nieuwe generatie officieren en manschappen, hun geldingsdrang, de vele missies in crisisgebieden overal ter wereld en ten slotte de professionaliteit onder oorlogsomstandigheden bij de recente bestrijding van irreguliere tegenstanders in Afghanistan.

Betekenis Callsign Nassau

Het KCT heeft sinds zijn begindagen in de Tweede Wereldoorlog een bijzondere band met het koningshuis. Dit komt tot uiting in de tradities van het korps en in de naamgeving van operaties en eenheden. De zendercode (het callsign) Nassau werd de afgelopen jaren dikwijls door de commando’s gebruikt. Het is zodoende karakteristiek voor het expeditionaire KCT zoals dat de afgelopen twintig jaar vorm heeft gekregen.

Bestellen? Klik op “Bestel” en vul email volledig in!

N.B. Om misverstanden te voorkomen verzoeken wij u bij bankoverschrijvingen de adresgegevens te vermelden!

Callsign Nassau

Callsign Nassau
Het moderne Korps
Commandotroepen.
1989-2012

€ 19.95
Voor begunstigers/abonnees!

€ 23.95
Voor overigen!

(incl. verzendkosten
binnen Nederland)
Email: fin-adm@korpscommandotroepen.nl

Bestelling boek Callsign Nassau
Naam:
Straat: Huisnr:
Postcode: Woonplaats:
Bij deze bestel ik het boek Callsign Nassau.
VOOR BEGUNSTIGERS EN ABONNEES
* Ik zal het bedrag van Euro 19.95 z.s.m. overmaken op rekeningnummer NL55INGB0001111620 t.n.v. penningmeester De Commandostichting o.v.v. bestelling boek.
VOOR OVERIGEN!
* Ik zal het bedrag van Euro 23.95 z.s.m. overmaken op rekeningnummer NL55INGB0001111620 t.n.v. penningmeester De Commandostichting o.v.v. bestelling boek.

* Verwijderen hetgeen niet van toepassing is!

Geef een reactie