Deze week komt de juni-editie 2019 van De Groene Baret in de bus

In de juni-editie van De Groene Baret kunt u lezen over de Operators van het KCT die militairen en politie-eenheden trainen in Afghanistan. Zij zijn nu in heel dat land inzetbaar.

 

NLD SOCOM Dutch MAROPS

Ook is een interessant artikel over NLD SOCOM, het Nederlands Special Operations Command, opgenomen in deze uitgave.

 

Middels het artikel over Ridder MWO Gijs Tuinman onder de titel ‘Te slim voor de Taliban’ krijgt de lezer een beetje een idee op welke manier en onder welke omstandigheden de Operaters van het KCT in Afghanistan te werk gingen.

 

Wederom ging er in de achterliggende periode een icoon van het KCT met FLO. Piet Vlam werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezet en over deze bijzondere bijeenkomst kunt u ook alles lezen.

 

In de vaste rubriek ‘Commando wat doe je voor de kost’ is het levensverhaal en de bijzondere gebeurtenissen rond zijn KCT-verleden opgetekend van muzikant Aristakes Jessayan. Een boeiend verhaal van deze goedlachse entertainer en ondernemer met een happy end.

 

Verder zijn er verslagen van herdenkingen en herdenkingsmarsen zoals de Infatuate March, van reünies van oude maten, en van het winterbivak van onze oud hoofdredacteur van DGB.

 

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/