Sneller, hoger, sterker……

Woensdagochtend 19 juli kleurt de appelplaats ’trainingspakblauw’ en betekent de opmaat naar de jaarlijkse Korpssportdag. Na het appel neemt adjudant Pierre van de sport de regie over en probeert de nog niet zo enthousiaste compagnieën over te halen tot de warming-up. Na wat lichamelijk gepruts wordt de regie abrupt overgenomen door een zeer strakke dame in camo-outfit die op de ruige muziek van Ramstein (Duitse metalband) de mannen en vrouwen uitdaagt voor een aerobic-sessie. Gedwee volgt een ieder het hoge tempo van de uiterst buigzame fitnessdame en de eerste blessures vallen, sommige kerels krijgen van het gapen spontaan last van verzwikte oogspieren.

Na de geslaagde warming-up verplaatsen de deelnemers zich naar de diverse startlocaties. Deze dag staan o.a. op het menu: wielrennen, mountainbiken, urban run, boogschieten, alternatief honkballen en diverse vaardigheidsspelen. Op Markiezaat, een externe binnenschietbaan, wordt fel gestreden om de Jan Willem Petterwisselprijs. Het koningsnummer ‘Sterkste Man’ volgt als slot.

Door de dag heen komen de wielrenners en mountainbikers binnen gedruppeld, de geroutineerde fietsers alsof er niets aan de hand is en de mindere fietsers zijn duidelijk tot op het tandvlees gegaan en zijn helemaal kapot.
Tijdens de spelcompetitie gaat het er tot op het laatst hard tegen aan. Als de mannen en vrouwen eenmaal op dreef zijn, zijn ze niet meer te stoppen.
Tijdens de ‘fitste man competitie’ bereikte dat een hoogtepunt, alle deelnemers gingen tot op het bot. Een prijs voor de meeste inzet kwam een ieder toe, maar de tijd bepaalde de uiteindelijke winnaars.

Uitslag:

Jan Willem Petterwisselprijs (schietwedstrijd)

 1. Klaas van 105 met 40 punten
 2. Mark van 103 met 38 punten
 3. Kevin van 103 met 35 punten

Schieten voor teams

 1. 108
 2. 103
 3. 105
 4. SSVCIE
 5. OTCSO

Spelco

mpetitie

 1. Team 11 / 105 – 2 met 34 punten
 2. Team 3 105 / 1 met 32 punten
 3. Team 10 /OTCSO 2 met 30 punten

Fitste man (eerste plaatsen)

Tot 40 jaar Tom 105

Tot 50 jaar Pim OTCSO

Boven 50 jaar Dre OTCSO

Na de prijsuitreiking was er de traditionele BBQ die tot in de late uurtjes druk is bezocht.
Er kan weer worden teruggekeken op een geslaagde sportdag met veel inzet en veel plezier.
Als afsluiting op donderdag nog een aantal plichtplegingen en dan genieten van een welverdiende vakantie.