De juni-editie 2022 komende week in de bus

Deze uitgave van De Groene baret staat natuurlijk in het teken van de geweldige reünie die we vorige maand in het Atik stadion hebben mogen meemaken. Een terugblik op de 80steverjaardag van het Korps met verslagen en verhalen van deelnemers. En waren er bij u de ochtend na de reünie al enkele beelden vertroebeld? Gelukkig hebben we de foto’s nog! En kunt u nagenieten van het feest waarin Trots en Kameraadschap de boventoon voerden.

Amherst Memorial 2022

Maar liefst drie verslagen van deelnemers aan de Amherst memorial 2022. Een gelegenheidsorganisatie voor lopers en voor motorrijders. Verder was locatie Kamp Westerbork gastheer voor een rondleiding en een leerzame lezing door kolonel Harold de Jong over de operatie Amherst die voor velen onbekend is. Na de afzonderlijke activiteiten was er een herdenking en daarna een diner en een borrelmoment. Van iedere activiteit is een afzonderlijk verslag.

Apocalyptisch wapengekletter op de Pearl River

Een boeiend artikel over een oefening op de Pearl River met ‘Special Operations Craft-Riverine’ oppervlaktevaartuigen, die leden van de Instructiegroep Optreden Waterrijke Gebieden (IOWG) van het Korps Commandotroepen (KCT) in Amerika uitvoerden. De boten zijn uitgerust met een immens wapenarsenaal dat een duizelingwekkende vuurkracht biedt. Lees hoe intensief dergelijke oefeningen zijn en hoe ze hun waarde bewijzen.

Commando, wat doe je voor de kost?

Deze editie komt Nico Spreij aan het woord. Hij vertelt hoe hij als dienstplichtig vaandrig bij het Korps kwam en door zijn inzet bij het Sportbureau van het Korps beroepsofficier kon worden. Zijn klim naar de top van de Mont Blanc betekende de start van een prachtige carrière waarbij hij mooie functies bekleedde en baanbrekend werk verzette. Volgens Nico is daarbij zijn groene baret altijd een meerwaarde geweest.

Verder kunt u lezen:

-Over het bezoek van koningin Máxima aan de DPC in Breda en de tandemsprong die zij met een parachutist van het Korps Commandotroepen maakte.

-Een verslag van de belevenis van drie generaties KCT die de Fjällräven Classic in Zweeds Lapland liepen. Een zware hiking van 110 Km over ruige, met stenen bezaaide paden.

-De 1000 km wandeling in 18 dagen van Jo Huntjes om aandacht te vragen voor PTSS.

-En een verslag van de reünie 82-1, een bijdrage van De Korpsadjudant en naast mededelingen en aankondigingen nog andere lezenswaardige bijdragen.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.

http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/