Radio-DJ Jeroen van Inkel te gast bij KCT

De welbekende radio-dj Jeroen van Inkel, presentator van de populaire ochtendshow “Rinkeldekinkel” bij Radio Veronica, was in de afgelopen periode gast bij Defensie. In die periode was hij onder andere ook twee keer te gast bij KCT, eerst op Kamp Wijnmalen (Training Centrum Waterrijke Gebieden) en enkele weken later bij 1 (NLD) Special Operations Land Task Group (SOLTG) “Scorpion” in Mali. Alhoewel het enige weken geleden is, wil de webredactie u deze bezoeken niet onthouden al was het alleen maar om de spectaculaire videobeelden.

 

Op herhaling

Met een bestorming van de studio verschaffen landmacht militairen zich op 18 april toegang tot de Veronica-uitzending van Jeroen van Inkel. Luisteraars kunnen live meegenieten. Met een zogenaamde oproep voor ‘herhaling in onwerkelijke dienst’ worden de dj en zijn mede-presentator uitgenodigd de komende twee weken militaire programma’s bij verschillende eenheden van de landmacht te doorlopen. Een bezoek aan Kamp Wijnmalen (ook bekend als de Vaarschool) maakt daar onderdeel van uit. Aanleiding voor de ludieke actie vormen de Landmachtdagen op 10 en 11 mei verspreid over Nederland.

 

van-inkel-mali

‘Rinkeldekinkel’ live vanuit Mali

De ‘herhalingsoefening’ van Van Inkel bij de landmacht blijft niet onopgemerkt bij minister Jeanine Hennis-Plasschaert en zij nodigt Van Inkel en zijn collega uit om hun ‘Tour of Duty’ af te sluiten met een werkbezoek aan de missie in Mali. Hij gaat een week lang live radio presenteren vanaf het Nederlandse Kamp Castor in Mali en krijgt verder de gelegenheid om nader kennis te maken met deze missie. Zo gaat Van Inkel een dagje mee met SOLTG.

 

– Voor een videoreportage van het bezoek aan  Kamp Wijnmalen, klik hier

– Voor een videoreportage van het bezoek aan SOLTG, klik hier