Eerste editie 2022 van De Groene Baret nu in de bus

Eindelijk valt de eerste editie 2022 van De Groene Baret in de bus. De enkele weken vertraging hebben alles te maken met de grote Commandoreünie op 21 mei. Om berichten zo recent mogelijk te kunnen melden werd besloten om DGB wat later te bezorgen.

Alle info over de reünie

In deze DGB dus alle informatie over de 5-jaarlijkse reünie en onze 80ste verjaardag. Het Korps is 80 jaar jong en daarover kunt u alles lezen. Daarnaast staat deze editie vol met informatie over de reünie. Lees alles rustig door en constateer dat alles uit de kast is gehaald om er een fantastische dag van te maken. Alles wijst er op dat het een geweldige reünie gaat worden. Tijdens de reünie zullen de elementen Trots & Kameraadschap de boventoon voeren. Trots op ons Korps, onze geschiedenis, onze tradities en onze daden. De KCT-reünie is VAN, VOOR en DOOR ons allemaal. Nog niet aangemeld? Wacht niet te lang! Het kan nog tot 11 mei, daarna is aanmelden niet meer mogelijk.

104 oefent in VS met… ‘The Best’

In een verslag van de training onconventionele oorlogsvoering die de 104 cdotrcie hield in de VS, kunt u lezen over de oefeningen die werden gehouden met het Amerikaanse 10th Special Forces Group Airborne dat ‘The Best’ als lijfspreuk heeft. Het complexe oefenscenario dat wordt voorgeschoteld, is in veel opzichten anders dan de oefeningen die de afgelopen jaren gedraaid zijn door het KCT. Lees er alles over.

Opknapbeurt Commandomonument Schotland

Een verslag over de gigantische opknapbeurt die het meest iconische oorlogsmonument van Schotland – Het Commando Memorial bij Spean Bridge- krijgt. De renovatiekosten zijn begroot op  150.000 Engelse Ponden. Velen van ons lieten zich met groene baret vereeuwigen bij het standbeeld.

Commando, wat doe je voor de kost?

Martin Akkerman is ‘Commando wat doe je voor de kost?’. U kunt lezen over zijn loopbaan die begon als buschauffeur en vervolgens via medewerker van de postkamer van een verzekeringsmaatschappij eindigde op de directiestoel. Martins verhaal is van begin tot eind een boeiend verslag.

En verder

Lees over de krasse 100-jarige oud-para Bert Bambacht, die het museum een bezoek bracht; Over hoe Uncle Beach, waar commando’s aan land kwamen in WOII, in het licht is gezet; En hoe het de deelnemers aan de Normandië Memorial March 2022 is vergaan tijdens hun 1000 km lange wandeltocht die startte op 1 maart drie km ten zuiden van Saint-Mère-Église en eindigde op 22 maart in Roosendaal.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/