Erelijsten

Korpscommandanten

In de geschiedenis van het Korps Commandotroepen hebben de commandanten grote invloed gehad op organisatie en optreden van het Korps Commandotroepen en zijn stamonderdelen. Van elke Korpscommandant hangt een foto in de Eregalerij op het bureau van de huidige Korpscommandant. (lees verder)

Onderscheidingen

Naar verhouding zijn veel leden van het Korps onderscheiden voor hun moedige en beleidvolle daden in oorlogstijd. De hoogste onderscheiding, de Militaire Willemsorde is zelfs 10 keer uitgereikt aan een lid van het Korps.(lees verder)

Erecommando’s

De titel “Erecommando” wordt slechts sporadisch toegekend. Sinds 1960 aan 3 personen. Het was een grote eer voor het Korps toen in 1992 Z.K.H. Prins Bernhard het Erecommandoschap aanvaardde. In 2002 werd het Erecommandoschap verleend aan oud-legeraalmoezenier J. Sweere en recentelijk in 2006 aan oud-korpscommandant brigade-generaal M. van Uhm. (lees verder)

Omgekomen commando’s

De namen van zij die het hoogste goed, hun leven gaven in de strijd, staan op het Commandomonument op de appelplaats van de Engelbrecht van Nassaukazerne. De namen van degenen die in en door de dienst zijn omgekomen staan vermeld in de fotogalerij in de gang van het kantinegebouw. Hun namen worden elk jaar tijdens het “dodenappel” op de buitengewone vlaggenparade op of rond de Korpsverjaardag (22 maart) voorgelezen. (lees verder)

“Bestman”

Aan het einde van iedere Elementaire Commando-opleiding wordt een “Bestman” gekozen. Zijn naam wordt bijgeschreven in de vitrine die in de gang van het KEK-gebouw hangt. Het spreekt vanzelf dat de “Bestman” apetrots is op deze eretitel! (lees verder)

Geef een reactie