De landelijke Veteranendag 2015

De landelijke Veteranendag is een groots evenement dat op zaterdag 27 juni 2015 wordt georganiseerd. Ook het KCT is hier bij vertegenwoordigd. Dit jaar zal er voor de derde keer een detachement, bestaande uit actief dienende en post-actieve veteranen van het KCT deelnemen aan het defilé. Ook zal er wederom een grote KCT/Commandotoko stand worden ingericht op het Malieveld.

Nog nooit gezien hoe dat gaat op de Veteranendag? Het Malieveld lijkt die dag op een grote reünie, waar je naast KCT veteranen ook veteranen van andere eenheden tegen komt. Op veteranendag.nl kun je meer info vinden. Ook zijn hier bijdragen van de ridders MWO Marco Kroon en Gijs Tuinman te lezen. Zij zullen naast de Koning op het defileerpunt staan, om mede het defilé af te nemen.

KCT-veteranen kunnen zich opgeven voor deelname. Als deelnemer aan het defilé ontvang je van de organisatie een gratis NS-vervoersbewijs voor deze dag, een lunch, een warme maaltijd en enkele consumptiebonnen. Indien je vergezeld wordt door partner of begeleider, dan krijg je dit voor 2 personen. Tenue kies je zelf: hetzij grijs-blauw veteranentenue of het tenue van het defilé in Roosendaal 2012: jeans met het KCT reüniejack.

Mocht je minder valide zijn en een plaats willen op de tribune dan wel meerijden op een militair voertuig, dan kan dat. Ook in dat geval krijg je bovenvermelde treinkaartjes, maaltijden en consumptiebonnen voor 1 of 2 personen. Het aantal plaatsen is wel beperkt, opgave geeft geen 100% zekerheid van toewijzing.

Opgeven voor deelname kan door beantwoording van deze mail aan veteranen@korpscommandotroepen.nl waarbij je aangeeft of je alleen komt of met partner/begeleider. Let op: de aanmelding sluit op 4 april 2015.