De Groene Baret Kersteditie 2023

Deze week valt de Kersteditie 2023 van De Groene Baret in de bus bij alle begunstigers van de COS en de SFC. In deze donkere dagen voor de Kerst kunt u even lekker wegduiken met De Groene Baret bij de onderstaande onderwerpen.

In de voetsporen van Bakhuys Roozeboom

Vertelt het verhaal van de bij Operatie Market Garden gesneuvelde commando. Vragen zoals: waar was hij precies geland? waar is hij naar toe gegaan? met wie heeft hij contact gehad? Het dagboek van Hendrik Beekhuizen was hierbij een goede hulp.

Nieuwe kazerne KCT

Het KCT krijgt een nieuwe kazerne. Op dit moment wordt uitgezocht welke locatie hier het meest geschikt voor is. De bekendmaking van de voorkeurslocatie zal naar verwachting in het 1ste kwartaal van 2024 plaatsvinden.

Een avondje bij Moeke

Op 13 oktober 2023 werd de commandohoek in de Geulhemermolen opnieuw ingericht. De Geulhemermolen kennen we als het café waar Moeke de scepter zwaaide en waar vele lichtingen commando’s te gast zijn geweest.

De Vuurlinie

De film over Marco Kroon. Oorlogsspektakel en emotie zijn twee uitersten die samen goed gaan in een film. Dat levert spanning en sensatie. Zij die hem gingen zien schreven dit verslag.

Dutch Commando Remembrance Trail

Korps Commandotroepen. Lopen, eren en herdenken, zo luidt de kop van dit artikel waarin u kunt lezen over de wandeltocht die op 17 en 18 april 2024 door Jasper Tolhuijs en Stefan Mutsdas afgelegd zal worden. Een loodzware trail dwars door het zuiden van Limburg, onder andere voor het ophalen van fondsen voor de CFF en De COS. Volg ons dus voor de laatste ontwikkelingen op: dutch-commando-remembrance-trail

Het tentenkamp

Toen, nu en in de toekomst. Lees in dit leuke artikel over de metamorfoses die deze plek, waar de basis voor iedere commando wordt gelegd, in de vele jaren heeft ondergaan.

Deel 3 uit de Collectie Smulders

Het werk-etui van majoor b.d. Maarten-Jan Knottenbelt (1920 – 2004) beschreven in dit artikel

De Commandohut

Het artikel is een terugblik op de 4-daagse 2023 en een vooruitblik op 2024.
En doe mee aan de sponsoractie voor nieuwe massagetafels.

Force Protection

En oproep om veiligheidsregels in acht te nemen. Dat geldt niet alleen voor KCT-personeel maar voor ons allemaal als ambassadeurs van het KCT. Neem de aanbevelingen ter harte!

Commando, wat doe je voor de kost?

Henk Moerland is de kandidaat van deze editie. Lees het boeiende verhaal van Henk. Hoe hij bij het KCT kwam en daarna zijn bedrijven opbouwde.

En verder:

-Het hypermoderne nieuwe schiethuis
-Het eerste beurzenplan dat op de kazerne werd gehouden.
-Weer een mooi verhaal over een artikel uit de HC.
-De veteranenborrel op HQ van het KCT
-Bericht van de KA, Het commandojournaal, aanmelding square springen, oproep J.W. Pettermars.
En verslagen van:
-De succesvolle SFC-dag, de commando schietwedstrijd, herdenkingen in Zeeland, de reünie van huidige 104 cotrcie en maar liefst vijf reünies van oud-cdo’s. En last but not least een bijdrage van Sneddertalk.

 
 
Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.

http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/