Kennismakingsdagen

Terwijl op dinsdagochtend 19 mei de regen naar beneden gutst, melden zich 55 man op het station van Roosendaal voor de Kenningsmakingsdagen. Een mix van burgers, militairen en herintreders heeft de kans aangegrepen om zich in een driedaags programma te laten informeren over het KCT in het algemeen en de opleiding in het bijzonder. Het KCT gebruikt de Kenningsmakingsdagen om vast te kunnen stellen wie van de geïnteresseerden een potentiele aspirant-kandidaat is voor een opleidingsplaats “Special Forces Operator”.

Na aankomst worden als eerste de sporttesten afgenomen. Alhoewel de eisen bekend zijn, stranden toch nog 18 man op dit onderdeel. Zij kunnen gelijk huiswaarts. De volgende dagen worden enkele groepsopdrachten uitgevoerd en volgen diverse informatieve briefings.  Achttien man (8 burgers en 8 militairen) krijgen uiteindelijk “groen licht” voor een opleidingsplaats. Voor hun is de eerste hindernis, op weg naar de Groene Baret, genomen.

Gedurende de Kenningsmakingsdagen lopen de kernwaarden van het KCT, beleid, trouw, eer en trots” als een rode draad  door het programma.