DE GROENE BARET deze week in de bus.

Normaal zou de maart-editie van DE GROENE BARET eind maart op de mat vallen, maar de eerste uitgave van 2017 komt deze week rond 3 maart uit. Dat heeft alles te maken met de grote reünie van 25 maart.

In deze DE GROENE BARET kunt u alles lezen over de reünie en het 75-jarig bestaan van het KCT, met tips waar u op moet letten als u zich nog wilt inschrijven. Wacht daarmee niet te lang want als u zich op de dag van de reünie aan de poort nog moet inschrijven bent u duurder uit.

Er wordt ook teruggekeken met mooi fotomateriaal op voorgaande reünies. Het geeft een inkijk hoe uniek onze commando-gemeenschap is.

Naast veel reünie-nieuws is er ook nog aandacht voor mooie verslagen over activiteiten van het KCT en van commando verenigingen. Natuurlijk een verslag van de laatste baretuitreiking en een boeiend verhaal over de belevenissen van ‘The Iraki Six’, de groep KCTers die in 1991 onder leiding van toenmalig Smi Rien Broeders als ondersteunende verbindingsgroep naar Irak werd uitgezonden.

In deze bijzondere reünie-editie hoort ook een bijzondere kandidaat voor de rubriek ‘Commando, wat doe je voor de kost’. Lees het levensverhaal van deze groene baretdrager die een buitenbeentje was bij zijn eenheid en altijd heeft gestreden voor de goede naam de groene baret.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘DE GROENE BARET’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/