DE GROENE BARET September 2016 is deze week uit.

In deze GROENE BARET kunt u weer mooie  verslagen lezen over activiteiten van het KCT zoals de operators die de Iraakse militairen tot op het bot motiveren en de internationale oefening  Capricorn 2016 waar de commando’s grenzen verleggen in hoog-alpineterrein. Ook kunt u een kijkje in de keuken nemen van de OBT (Optreden Bergachtig Terrein) specploeg van het Korps. Een verslag van de baretuitreiking aan 12 nieuwe collega’s en ook een verslag door een cursist van deze lichting over de ECO. Verder een terugblik op het rondje Schotland van de ‘Bike Week KCT’, de jaarlijkse Motor Toertocht met actieve leden van het Korps. En Natuurlijk kunt u alles lezen over de aanstaande reünie van 25 maart 2017 wanneer de 75ste verjaardag van het Korps Commandotroepen gevierd wordt.

Zoals altijd zijn ook de oud-commando’s  actief op verschillende terreinen en kunt u verslagen lezen van de Veteranendag, over de Riviercruise Nu of Nooit, de Fort William Marathon, de jaarlijkse herdenking en reünie van de COV RST, de commando Sauerland Wandeling 2016 en de herdenking te Roermond.

Een verslag van de eerste bijeenkomst van de Stichting Fondswerving en –beheer Commandogemeenschap (SFC) op het KCT.

Verder het indrukwekkende levensverhaal van oud-commando Rein Klunder in ‘Commando, wat doe je voor de kost?’. Over zijn tijd als commando, de moeilijk jaren van zijn jeugd tijdens de oorlog en daarna, en zijn levenswerk: de boksschool die hij in 1980 oprichtte.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/