KORPS COMMANDOTROEPEN REÜNIE 2022

Reunie 2022 entree
KCT reünie 2022 entree

Trots & Kameraadschap

Ook wij als (nieuwe) leden van de Stichting Commandoreünie (SCR) moesten zeker wel even wennen aan de nieuwe opzet. Niet op de Kazerne & geen Defilé zijn significante, maar ook begrijpelijke wijzigingen. Het “combat proofen” draaiboek, het dagprogramma en ook de begroting van de eerder gehouden reünies waren niet meer geheel bruikbaar en er zijn dus aanpassingen. Inmiddels zijn wij ervan overtuigd dat de 12e Korps Commandotroepen Reünie in de nu gekozen nieuwe opzet goed in de steigers staat. Wij gaan er dan ook met z’n allen op zaterdag 21 Mei 2022 in het ATIK (voormalig RBC) Stadion te Roosendaal wederom een fantastische dag van maken. Zoals al eerder gesteld is het de reünie van het Korps Commandotroepen en verheugen wij ons dan ook op een grote deelname van al de (oud) collegae al dan niet commando gebrevetteerd. Zegt het voort !

 

Festival terrein
Festival terrein
een groot centraal podium, gezellige pagode tenten en uiteraard de nodige foodtrucks & tap punten
Een groot centraal podium, pagode tenten en foodtrucks & tap punten

Het Stadion zal worden omgebouwd tot een waar ‘festival terrein’ (zie ook de foto’s) met een groot centraal podium, gezellige pagode tenten en uiteraard de nodige foodtrucks & tap punten. U zult het stadion binnen gaan door een ‘replica’ van de oude tranenpoort en de ‘Band of Liberation’ , gehuld in oude WO-2 tenues, zorgt al direct voor een lekker sfeertje. Tijdens het officiële gedeelte zal C-KCT u allen welkom heten en zullen er een drietal portretten gepresenteerd worden van (oud) commando’s. Muzikaal begeleid door de Koninklijke Militaire Kapel. Ook onze eigen, unieke KCT band ‘Cut the Crap’ zal uiteraard van zich laten horen !
  
Gedurende de gehele dag zult u de activiteiten op grote schermen kunnen volgen. Er zullen historische en actuele beelden worden getoond van ons roemruchte Korps. In de “stand village’ presteren zich onder anderen onze Commando Verenigingen, de Stichting Commando Family Support, de Stichting Fondswerving en -beheer Commandogemeenschap en de Commando Toko. Natuurlijk is er ook een stand van de mannen die in Maart 2022 de “Normandië Memorial March” (NMM) gaan lopen. De monstertocht van ca. 1000 km wordt gelopen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De mannen zullen op de Korpsverjaardag 22 maart 2022 warm worden onthaald op de Engelbrecht van Nassau Kazerne en zich melden bij C-KCT. Tijdens de reünie zullen wij een compilatie van de NMM tonen. In het stadion zullen een aantal mooie fotopunten worden ingericht waar u samen met uw maten vereeuwigd kan worden. Het “All Terrain Tactical Vehicle” VECTOR en de nieuwste Quads zullen hier aanwezig zijn.
  
In de loop van de dag zullen de winnaars van de spectaculaire prijzen uit loterij bekend gemaakt worden. Zo zijn er onder andere een tandemsprong met een commando tandemmaster, het meevaren met de RHIC vanaf “de vaarschool” en het (mee) rijden met de ATTV VECTOR op ‘ het testcircuit van Defenture” te winnen. Dus koop wat loten bij de inschrijving en maak kans ! 
Voor, met namen, de steeds groter worden groep oudere kameraden van respectabele leeftijd zullen er voldoende ‘zit gedeeltes’ worden ingericht waar onder het genot van een hapje en een drankje rustig met elkaar bijgepraat kan worden. Een goede medische back-up is uiteraard gegarandeerd. Tevens is het toegestaan om, indien noodzakelijk, een begeleider mee te nemen, waarbij het wel zaak is om u te houden aan een correcte aanmelding van deze begeleider conform het gestelde in de inschrijfprocedure. Er wordt rekening gehouden met de deelname van reünisten in een rolstoel. 
Het ATIK stadion is perfect te bereiken met openbaar vervoer. Het bevind zich in de directe omgeving van het NS Station Roosendaal en is eenvoudig via een loopbrug te bereiken (ook een lift aanwezig). Advies is dan ook om met de trein te komen. Er wordt een “Kiss & Goodbye” zone ingericht voor de reünisten die zich willen of moeten laten afzetten en er zullen ook Parkeerzones beschikbaar komen. In de Groene Baret van Maart 2022 zal er uitgebreid ingegaan worden op de huishoudelijke mededelingen. In de Groene Baret van dec jl focussen wij op Inschrijfprocedure en verzoeken wij nogmaals aan diegene die dat kunnen en/of willen om ook sponsor te worden van ons evenement ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van het Korps.

Band of Brothers

  
Programma
10.00 Ontvangst reünisten.
10.30 Ontvangst VIPS
11.30 – 12.30 Officiële Gedeelte.
12.30 Food Court & Tab open
12.30 Samenzijn in feesttenten, muziek optredens, foto’s, static shows, loterij, “stand village” en afhalen bestelde reünie aankopen
17.00 Sluiting alle tappunten
18.00 Einde reünie
  
Ons korps bestaat dan 80 jaar
Een Korps met veel geschiedenis en daaraan gerelateerd veel heldendaden! Vanaf het eerste uur werden over de hele wereld door “onze mannen” de kolen uit het vuur gehaald. Nooit werd tevergeefs een beroep op ze gedaan. De kernwaarden van ons korps zijn MOED, BELEID, TROUW, EER en TROTS en liggen keer op keer ten grondslag aan het succes van veelal geheime inzetten. Tijdens de komende reünie zullen de elementen TROTS en KAMERAADSCHAP de boventoon voeren. Trots op ons korps, onze geschiedenis tradities en daden. Trots op de kameraadschap door onze hechte onderlinge samenhang, het vertrouwen in elkaar, stevige vriendschappen voor het leven en saamhorigheid oftewel ”Band of Brothers”.
Wij zien er naar uit om u allen, in goede gezondheid, te mogen ontvangen op zaterdag 21 Mei 2022 !!
Inschrijven: https://www.kctreunie2022.nl
  
## De SCR zal ten aller tijden de richtlijnen van de overheid met betrekking tot de Corona maatregelen volgen. Als het evenement onverhoopt door de dan geldende corona maatregelen niet doorgaat krijgt u een ‘voucher’ voor Mei 2023 !!