Korps Commandotroepen viert uitreiking MWO opnieuw.

Het Korps Commandotroepen heeft donderdag 30 juni in aanwezigheid van onder anderen minister Jeanine Hennis-Plasschaert opnieuw stilgestaan bij de uitreiking van de Militaire Willems-Orde aan de eenheid.

Commando’s worden wereldwijd ingezet. Daardoor konden niet alle betrokken militairen de ceremonie op het Binnenhof bijwonen. Om hen alsnog voor hun inzet te bedanken, bracht Hennis 30 juni een bezoek aan de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal.

 

Mindef 02“Deze groep militairen inspireert en motiveert enorm”, zei Hennis bij haar bezoek. “We hebben ze keihard nodig. Ook in de toekomst.
De aard en het karakter van conflicten verandert. Ik voorzie steeds meer andere vormen van inzet waarin zij een belangrijke rol spelen.”

 

 

 

 

 

Traditionele mantel
Afgh Amb 01De nieuw aangetreden secretaris-generaal Wim Geerts en plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Rob Bauer waren ook aanwezig.
Net als de Afghaanse ambassadeur Obaidullah Obaid. Die overhandigde aan commandant Korps Commandotroepen kolonel Jelte Groen een traditionele Afghaanse mantel. Die drukte de dank uit van het Afghaanse volk voor de langdurige inzet en offers van het Korps.
Koning Willem-Alexander reikte op 15 maart op het Binnenhof onder grote belangstelling de hoogste Nederlandse dapperheidsonderscheiding uit aan het korps. De Militaire Willems-Orde werd toegekend voor moed, beleid en trouw, betoond tijdens 170 operaties in Afghanistan.

Bron: artikel Landmacht