NMM Weekverslag

Op 27 februari zijn wij Team-NMM vertrokken naar Frankrijk. We zijn uitgezwaaid door een grote groep vrienden en betrokkenen.

Maandag 28 februari hebben we gebruikt om het Canadese landingsmuseu

m van Juno Beach te bekijken en het Pegasus Bridge museum. Erg indrukwekkend en leerzaam

Op 1 maart 2022 zijn wij gestart bij het PIR monument met het leggen van een krans.
De 1e dag was in de ochtend druilerig maar later droog. We zijn door Saint Mere Eglise gelopen naar de batterie Azeville en Crisbeck en verder door naar Utah Beach. Het tempo wat we lopen is inclusief pauzes zo’n 5 km/h. Over de dagelijkse afstsnd van ca 50 km doen we dan ook 10 tot 10 1/2 uur. We eindigden bij Dead mans corner. De sfeer is goed en helaas enkele blaren en spierpijn.

 

 

Dag 2 lang Point du Hoc naar Omaha Beach. Met 53 km de langste dag tot nu toe. Er is veel (te veel) te zien en we moeten keuzes maken. Het aantal blessures (blaren / spierpijn) wordt vakkundig verholpen door het begeleidingsteam. We zijn daar allemaal heel blij mee. Zij zorgen er voor dat we ‘s ochtends weer fit kunnen starten.

 

 

 

De 3e dag gaan we verder langs de kanonnen van Longes sur mer, 4 grote bunkers met zware kanonnen die nog redelijk in takt zijn.
Vervolgens lang Arromange het bekende dorpje van de beroemde Mulberry haven B.
Daar hebben we een van de dagelijkse hoeveelheid voeding (6000 Kcal) gekregen. Het lukt de kok im er elke dag wat anders van te maken wat lekker is. Naast natuurlijk de muesli repen en chocolade koeken.

 

 

4 maart zijn we vanaf Juno Beach door Caen gelopen richting Failaise op weg naar Mont Ormel waar we op dag 5 een krans hebben gelegd. De blessures spelen op en ondervinden we dat het pijn begint te doen. Het is een dag van de records, velen hebben nog nooit meer dan 200km gelopen en na dag 5 waren het er al 250.

 

 

De temperatuur zakt en dat is goed nieuws want met een schraal zonnetje is het prettig lopen. Zowel dag 5, 6 en 7 zijn continu heuvel op en heuvel af. Het zijn zware km die we lopen, te meer omdat we niet alleen de gebaande wegen nemen. Af en toe een stenen modder pad voor de afwisseling. Door de vele vergezichten is de route wel heel mooi. We genieten van de omgeving en maken heel wat foto’s.

Inmiddels is de 7e dag (350 km) achter de rug en gaan we morgen voor de 2x N4D (400km). Op naar het Noorden richting huis.