Aristakes Jessayan in ‘Commando, wat doe je voor de kost?’

In de juni-editie van De Groene Baret kunt u lezen hoe Aristakes Jessayan als Armeens vluchteling met zijn ouders in Nederland terecht kwam. Doordat hij in 1961 genaturaliseerd werd moest hij natuurlijk ook in dienst en haalde zijn groene baret. Die verloor hij vervolgens weer maar won hem ook bij toeval weer terug. Lees hoe hij door een zwaar verkeersongeluk dreigde voorgoed in een rolstoel te belanden maar op onverklaarbare wijze genas. Maar ook hoe hij als bij toeval in het artiestenvak belandde en een veel gevraagd pianist en entertainer werd.

Zelfgeschreven liedjes
Aristakes werkte met grote nationale en internationale artiesten en werkte op vele plaatsen in de wereld. Hij zette bedrijven op in uiteenlopende branches zoals een evenementenbureau, een reisbureau en een modezaak en een kleding- en schoenfabriek in Armenië. Met zijn zelfgeschreven liedjes trekt hij momenteel langs de theaterzalen door Nederland.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2