In de september-editie 2021 van De Groene Baret

In De Groene Baret die deze week op de mat valt is weer veel te lezen over het KCT en De Commandostichting

18 Nieuwe Commando’s

Een verslag van de baretuitreiking waarbij 18 nieuwe collega’s werden onthaald. Deze baretuitreiking stond (hopelijk voor de laatste keer) nog in het teken van de corona-maatregelen. Bijzondere aan deze lichting is dat er maar liefst 11 mannen de ECO met succes afsloten die geen militaire achtergrond hebben. Een van de nieuwe commando’s was als kind al eens te gast bij een baretuitreiking van zijn oom en gaf toen al te kennen dat hij commando wilde worden. Hij heeft woord gehouden. U kunt erover lezen in deze editie. Los van het verslag van de baretuitreiking is ook een apart verslag opgenomen van de afmatting.

Vlucht uit de hel

Een verslag van de actuele missie waarbij SF-operators 2500 mensen uit de hel van Kabul wisten te evacueren. Het is het verhaal van commando Tijs die zijn vakantie moest onderbreken om meteen door te vliegen naar Afghanistan om mede leiding te gaan geven aan de evacuatie van velen die op de lijsten van BZ stonden om opgehaald te worden. Een sterk staaltje van out-of-the-box denken en handelen.

Make a Wish

De 13-jarige Sil heeft 2 jaar gevochten tegen zijn ziekte, gaf nooit op en ging tot het uiterste. Hij droomde ervan commando te worden en diende zijn wens in bij ‘Make a Wish’ om 1 dag een ‘operator’ te mogen zijn. Voor Sil was het de afsluiting van zijn genezingsproces. Personeel van het KCT hebben de wens van Sil omarmt en hem een onvergetelijke dag bezorgd.

Commando, wat doe je voor de kost?

Het bijzonder boeiende verhaal van dienstplichtig sergeant André Cnossen. Een carrière die leest als een jongensboek van een knaap die weet wat hij wil. Hij wil commando worden en maakt dat waar, en daaruit voortvloeiend volgt een glanzende maatschappelijke carrière waarbij hij begint als nachtelijk schoonmaker van treinwagons en via allerlei tussenstappen op de directiezetel belandt. Teveel om hier te benoemen, u moet het echt lezen. Prachtig verhaal over een prachtmens.

De reünie 2022

De vijfjaarlijkse reünie 2022 komt snel naderbij. 21 mei 2022 is de datum die u moet vastleggen. Trots en Kameraadschap zullen centraal staan op deze dag waarover al veel info is te lezen in deze DGB.

Experimenten met waarnemen en verkennen

Een inkijkje in een periode van het Korps Commandotroepen waarbij ook experimenten met de Ferret als verkenningsvoertuig werden gedaan.

Adem in, Adem uit

Hoe je met Tactical Breathing kunt omgaan met stress. Het is één van de tools om zenuwen de baas te worden. Lees hoe die techniek afgekeken kan worden van de commando’s.

En verder

-Informatie over seizoen 2 van Kamp van Koningsbrugge.

-Informatie over de Commando Wandelstichting COWS die 25 jaar bestaat, maar ook eindigt te bestaan.

-Een bijdrage van de Korpsadjudant.

-Uitbreiding van het KCT.

-En nog veel meer!

Meer lezen?

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en De Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/