16 nieuwe commando’s

Onder toeziend oog van de Commandant der Strijdkrachten, de Commandant Landstrijdkrachten, het Korps Commandotroepen, familie en vrienden van de cursisten zijn vanochtend 16 nieuwe commando’s onder de tranenpoort van de Engelbrecht van Nassaukazerne doorgelopen.

 

Na een zware eindoefening in de omgeving van Havelte, waar de cursisten moesten laten zien alle aangeleerde militaire vaardigheden onder zeer zware en complexe omstandigheden te beheersen, begon op zondagavond 12 december de afmatting in Zeeland. Tijdens deze beruchte laatste fase van de elementaire commando-opleiding werd de overgebleven 16 cursisten het vuur aan de schenen gelegd. In vier dagen zijn de complete contouren van Walcheren en Zuid-Beveland afgelopen. In totaal is door de cursisten deze dagen 287 kilometer verplaatst.

 

 

broodnodige versterking

De 16 kersverse commando’s zullen zich het komende jaar gaan verdiepen binnen het vakgebied van speciale operaties. Na deze uitdagende en complexe periode gaan zij de sterk uitgedunde operationele commandotroepen compagnieën versterken. De wereld is onstuimig en er zal waarschijnlijk snel een beroep worden gedaan op hun expertise. Samen met de andere eenheden van het Korps zijn zij direct wereldwijd inzetbaar voor speciale operaties. De recente missie in Kaboel heeft laten zien dat onze mensen er in ieder geval klaar voor zijn.