In Memoriam Adjudant Louis van der Velden

Beste collega’s,

 

Ons bereikte het trieste bericht dat Adjudant Louis van der Velden na een lang ziekbed is overleden in de leeftijd van 57 jaar.

 

Louis is in zijn laatste functies werkzaam geweest bij het Korps Commando Troepen als loopbaanbegeleider en senior medewerker P&O-advies.

 

In Louis verliezen we een prima collega en een fijne loyale medewerker van PLC.

 

Louis laat een vrouw en 2 dochters achter.

 

Hans Douwes

Hoofd RPD

Rouwkaart aooi Louis van der Velden

Louis kwam in dienst in 1978, na zijn opleiding startte hij in 1980 zijn carrière als onderofficier bij de Cavalerie 41 Tankbataljon in Duitsland. Na diverse functies als wachtmeester Cavalerie werd Louis  – na een ongeval in 1990 – omgeschoold tot administrateur. Hij werd geplaatst bij Korps Commandotroepen in Roosendaal bij majoor Vroegop, de commandant van de Stafstafcie. Daarna volgde een plaatsing, ook in Roosendaal, bij 104 Commandotroepen compagnie met als commandant majoor Jo Seyben.

Dat was voor Louis een prachtige periode omdat hij vaak mee ging op oefeningen naar Pau waar de commando’s gingen parachutespringen, Louis vond het als administrateur altijd een uitdaging om er voor te zorgen dat iedereen op tijd zijn toelages kreeg.

Na een functie buiten Korps Commandotroepen werd hij in het jaar 2000 weer geplaatst bij KCT, nu als personeelsfunctionaris. In 2004 slaagde hij ook voor zijn MBO opleiding die noodzakelijk was voor deze functie.

Ook na deze plaatsing volgde na een reorganisatie een functie buiten Korps Commandotroepen maar ook hierna werd Louis wederom overgeplaatst naar Roosendaal naar KCT.

In totaal heeft Louis, zoals aangegeven, in verschillende functies 21 jaar bij Korps Commandotroepen gewerkt, en niet alleen omdat hij toevallig in de buurt woonde. Louis hield van zijn werk, Louis was trots op KCT en daarom werkte hij er graag. KCT was zijn eenheid en dat droeg hij ook uit. Kwam je aan KCT dan kwam je aan Louis.

Louis was getrouwd en laat een vrouw en 2 dochters na.

De uitvaart met beperkte militaire eer, verzorgd door KCT, vond op 7 juli 2017 plaats in Bergen op Zoom.