SSVCIE verlegt grenzen in Oostenrijk

In de laatste uitgave van De Groene Baret kunt u alles lezen over de teambuildingsweek die de Staf Stef Verzorgingscompagnie in Wattens, Oostenrijk, onlangs heeft gehouden.

De SSVcie verzorgt alle Combat Support en Combat Service Support, lees gevechtssteun, voor de parate compagnieën.

Route-tijd-tabel

In de bergen in Oostenrijk staat onder andere een wisselprogramma op het programma dat enerzijds bestaat uit klimmen en anderzijds uit oriënteren en wandelen door de bergen. De mannen krijgen er les in gevaren, weersinvloeden, kaartlezen en een route-tijd-tabel te maken.

Schitterende vergezichten

Zij leren zich zelfstandig te verplaatsen in het midden- en hooggebergte en daarbij verplaatsen zij zich langs een route met sneeuwplaten en rotspartijen. Zij leren hoe zij veilig kunnen werken met touwen en brengen dat ook in praktijk tijdens een Klettersteig waarbij zij zichzelf telkens moeten zekeren met een Klettersteigset.

Tijdens een route die hen naar de top van de Geier op 2857 meter brengt is het genieten van de schitterende vergezichten, de besneeuwde bergtoppen en de bergmeertjes.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. Begunstiger worden klik hier » www.korpscommandotroepen.nl