Commando, wat doe je voor de kost?

In de december-editie van De Groene Baret komt dienstplichtig sergeant Wim Wentink aan het woord in ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ Wim vertolkte een belangrijke rol bij het oplossen van ‘de baret-affaire’. Deze kwam in de wereld toen bleek dat van het nieuwe militaire tenue voor de landmacht een groene baret deel uitmaakte. Die bleek verdacht veel te lijken op die van de commando’s. Lees alles over hoe Wim zelfs Prins Bernhard aan de telefoon kreeg en wat hij tegen hem zei om de prins bewust te maken van de gevoelens van de commando’s.

Ervaringen in tentenkamp

Maar natuurlijk ook over zijn ervaringen in het tentenkamp en zijn parate tijd in de 104. Over zijn hobby van alles wat met vliegen te maken heeft. En natuurlijk alles over zijn huidige werkzaamheden met zijn bedrijf in de beveiliging waarmee hij prominente Nederlanders beveiligt. Natuurlijk omdat we willen weten: Commando’, wat doe je voor de kost?

Meer lezen? Word lid

Meer lezen over het boeiende verhaal van Wim Wentink? Maar ook over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/