80-jarige dame maakt parachutesprong met commando’s

“Het was fantastisch! Ik wil nog wel een keer.” De 80-jarige Jeanette van der Holst maakte gisteren een zogenoemde tandemsprong met een parachutist van het Korps Commandotroepen. Aanleiding voor de actie is een filmpje op Facebook. Hierin tokkelt dare devil Jeanette tijdens de Landmachtdagen van de Nieuwe Kerk in Delft. Even daarvoor zat ze nog aan de koffie op een terras tijdens een reünie met oud-collega’s. Toen de oud-verpleegkundige mensen van ruim 40 meter hoogte naar beneden zag komen, riep ze: “Dat wil ik ook.”

 

 

 

Tandemsprong

Vuurdoop

Een militair zette haar actie online. Dat vervolgens bijna 400.000 mensen het Facebook-filmpje zagen waarin ze van de toren suist, had Van der Holst niet kunnen bedenken. Ook was het te zien bij RTL Late Night van presentator Humberto Tan.

Zo ontstond het idee om Van der Holst een sprong te laten maken met militairen van Defensie Para School van Korps Commandotroepen. Gelijktijdig met de krasse tachtiger stapte Tan het vliegtuig in voor zijn vuurdoop aan een parachute. De commando’s trainen tandemsprongen omdat er soms specialisten, zoals tolken, mee moeten naar een gebied dat alleen per parachute is te bereiken.

 

Avontuur

’s Avonds vertelde Van der Holst live in de talkshow over haar avontuur. Het mooiste  vond ze het moment dat de parachute open ging. “Joepieieie, zo naar boven en toen dat gezweef naar beneden. Oh, zo mooi.”

Defensie Para School verzorgt alle parachuteopleidingen binnen de krijgsmacht en is in eerste instantie bedoeld voor Korps Commandotroepen, Korps Mariniers en 11 Luchtmobiele Brigade.

 

Heeft u de talkshow gemist? Klik hier voor het betreffende fragment.

 

Bron: Defensie