Oud-commando’s actief bij 77-jarige herdenking Market Garden

Oud-commando’s actief bij 77-jarige herdenking Market Garden; De slag om Arnhem.
 

 

 

Midden september 1944 landen 22.000 militairen van de Britse en Poolse eenheden. Daaronder een aantal Nederlandse commando’s. Zij vochten en gaven deels hun leven voor de bevrijding van ons land.

Afgelopen week op 17, 18 en 19 september springen 10  oud-commando’s op de landingsvelden bij Wolfheze, Groesbeek en op de Ginkelse Heide bij Oosterbeek.  Waarna zij bij de monumenten van deze droppingszones een krans leggen en een eregroet brengen.  Op zaterdag worden de wings uitgereikt door de 94-jarige SOP- veteraan Eugène Kuyp.

 

 

Op zaterdag 18 september loopt gelijktijdig aan het springen de wandelgroep van de Normandië Memorial March  in de regio van de droppingszones. Daarbij  is er op de Ginkelse Heide een informatiestand over hun activiteiten. Het publiek wordt van informatie voorzien en er worden donateur en sponsor opties aangeboden.
Zie: http://www.normandiememorialmars2022.nl
 

 
 
Diezelfde middag organiseert de Commandovereniging Gelderland een herdenking bij het graf van commando August Bakhuis Roozeboom op de erebegraafplaats in Oosterbeek.  Hij is deze dag precies 77 jaar terug gesneuveld. Bij het graf wordt zijn levensverhaal verteld en bloemen gelegd. Afgesloten met een minuut stilte.

 
 
Deze verschillende activiteiten zijn belangrijk: “Opdat wij niet vergeten”.
 

 
 
Meer informatie leest u in het decembernummer van De Groene Baret.