Onderscheidingen uitgereikt

Vandaag is op de Engelbrecht van Nassaukazerne te Roosendaal een United States Army Commendation Medal door het Special Operations Command Central uitgereikt aan majoor Hans van het Korps Commandotroepen. Daarnaast heeft adjudant-onderofficier van de Mariniers Niels het Blauwe Erekoord van de Marine uitgereikt gekregen door Commandant Korps Commandotroepen en de Korpsadjudant van het Korps Mariniers.

 

Army Commendation Medal

Majoor Hans is onderscheiden voor zijn buitengewone verdienstelijk optreden als commandant van Task Force 631 gedurende de operatie Inherent Resolve in Irak. Zijn optreden is bij onze Amerikaanse Special Operations Forces collega’s niet onopgemerkt gebleven.

 

 

Blauwe Erekoord

Adjudant-onderofficier der Mariniers Niels kreeg uit handen van Commandant Korps Commandotroepen en Korpsadjudant Korps Mariniers Van Haastrecht het Blauwe Erekoord van de Marine uitgereikt. Dit vanwege levensreddende handelingen tijdens een parachute-oefening van de Defensie Paraschool.

 

 

Beëdiging

Naast deze twee bijzondere onderscheidingen zijn een zestal Commando’s beëdigd als militair. Tijdens de beëdiging zweren militairen trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de Krijgstucht. Vanaf dat moment dienen de beëdigde militairen zich niet alleen aan de geldende regels uit de civiele maatschappij te houden, maar ook aan de extra verplichtingen voor militaire ambtenaren.